What's in a name

Het pand van mijn praktijk bevindt zich in de vroegere tuin van mijn grootmoeder Gabrielle Urgeldie meer dan 20 jaar geleden overleed. Ik ben opgegroeid in die tuin en kwam dagelijks in haar huis dat ondertussen het mijne is. Flashbacks naar die zalige onbezonnen tijd komen af en toe tevoorschijn. Bij de aanblik van onze appelboom, in de groeven vanonze trapleuning, in de smaak van pas gemaakte pudding, in de uitgesleten keldertrap waarachter vroeger het spek van de dag nog lag te wachten in een pan vol vet.

Daarbovenop is er de engel Gabriel die volgens de Joodse en Christelijke traditie bekend staat als boodschapper. Los van enige spirituele overtuiging heeft iedereen wel een Gabriel in zich. Die uit zich meestal als jouw innerlijk stemmetje dat de voor-en nadelen van alles komt blootleggen. Het engeltje en duiveltje op je schouder die jou proberen te overtuigen van hun gelijk. Vroeger sloeg ik ze in de wind of hield ik hun discussie dagenlang aan de gang. Tot ik leerde om ermee aan de slag te gaan. Ze vertellen zoveel over je innerlijke drijfveer en angsten. Het zijn prachtige richtingaanwijzers als je ze onder de loep wil nemen.

Ik kan je helpen om jouw innerlijke voice te vertalen. Om bloot te leggen wat op je lever ligt en hoe het van daaruit concreet verder moet. Die innerlijke boodschapper is eigenlijk een zegen, maar je moet hem durven omarmen.