Afl. 13 Beetweters: dressings en fertiliteit

Welke saus mogen we gebruiken om het lekker te maken? Hebben we sausjes echt nodig? Hoe kunnen we die zelf samenstellen? En luisteraar Alexandra Delcroix vraagt of gezonde voeding de fertiliteit kan bevorderen?


Afl. 12 Beetweters: oliën

Mag je elke olie gebruiken om te bakken? Welke niet, welke wél? Kunnen oliën door verhitting ongezond worden? Wat is het rookpunt van welke olie? Mogen we gewone (goedkope) olijfolie, arachideolie, zonnebloemolie of maïsolie gebruiken om te braden, te wokken of te frituren? Wat met de extra vierge olijfolie?


Afl. 11 Beetweters: health in a box

De markt van de huis-aan-huis leverboxen is in opmars. Naast de bekende marktleider beginnen hier en daar kleinere en waardevolle initiatieven van grond te komen. Wij leerden Health In a Box kennen als een dekseltje dat op ons potje paste. Een gezonde box met koolhydraatarme gerechten. Wat zijn de voordelen? En wat kost het? 


Afl. 10 Beetweters: light dranken

Light, zero of volle suikerdrank? Kan je van light-producten diabeet worden? Zijn light-producten werkelijk gezonder of schuilt er een adder onder het gras? Welke effecten hebben suikervrije dranken op ons lichaam en welke zoetstoffen gebruiken fabrikanten om een zoete smaak te behouden zonder effectief suiker te gebruiken?


Afl. 9 Beetweters: keto

Keto is populair de laatste tijd. De meeste mensen doen het om af te vallen. Dat betekent minder calorieën binnen pakken dan je verbruikt. Maar wat is Keto dan precies? Wat doet het met ons lichaam?


Afl. 13 Podvol Geluk: Ingeborg Sergeant

Ons eerste seizoen sluiten we af met een klepper van formaat: Ingeborg.
Haar zoektocht naar geluk leidt ons langs paadjes die we nog niet verkend hadden. We betreden de wereld van spiritualiteit, verwondering en mysterie. We maken kennis met het paranormale en laten ons meevoeren in haar ervaringen met meditaties, geloof, yoga en channel sessies.


Afl. 12 Podvol Geluk: Ives Serneels

Ives Serneels is al meer dan 10 jaar bondscoach van de Red Flames, de vrouwelijke Rode Duivels. Hij is een manusje-van-alles en achter de schermen is onder zijn impuls niks hetzelfde gebleven. Ives vertrouwt ons toe wat voor hem Geluk betekent en hoe hij het activeert, ook als hij niet op het veld staat.


Afl. 11 Podvol Geluk: Silke Jansen

Silke Jansen is voorlopig onze jongste gast. Professioneel hulpverlener, seksuologe en docent Praktijkgerichte Therapie. Vooral ook gepassioneerd door het leven, communicatie, de wereld. Én schrijven. Op zoek naar grenzen en uitdagingen. En klaar om dit met ons te delen.


Afl. 10 Podvol Geluk: Veerle Dobbelaere

Veerle Dobbelaere heeft meer dan 10 jaar geleden een nieuwe weg ingeslagen als life coach. Niet alleen haar acteerskills maar ook haar liefde voor lekker eten en de connectie voor mensen komen hier samen. Wij willen graag inzoomen op Veerle’s aanpak als coach en hoe zij het geluk van anderen mee vormgeeft.


Afl. 9 Podvol Geluk: Staf Coppens

Staf Coppens vertoefde al sinds zijn twaalfde levensjaar in het medialandschap tot hij besloot om samen met zijn gezin een ander leven op te bouwen in Zweden. Brengt deze omwenteling hem korter bij geluk? Hoe vergaat het deze TV coryfee in zijn nieuwe wereld waar enkel de natuur een hoofdrol speelt? Ik trek er met mijn eigen gezin naartoe (zomer 2021) en interview Staf Coppens vanuit Camp Grinsby in Zweden.


Afl. 8 Podvol Geluk: Bart Van Wijmeersch

Geluk beleven we in ons hoofd en vervolgens in ons lichaam. Maar wat is de wetenschappelijke verklaring hiervoor? Wanneer worden dopamines vrijgegeven en kunnen we hier invloed op uitoefenen? En kan dit ook gelinkt worden aan neurologische aandoeningen? We spreken met dr. prof. Van Wijmeersch voor een heldere en bijzonder interessante toelichting.


Afl. 8 Beetweters: superfoods

Superfoods. Je hebt er vast al van gehoord. Maar wat zijn superfoods nu eigenlijk? Moet je ze echt eten om gezond te blijven? Van superfoods wordt gezegd dat ze bijzonder rijk aan voedingsstoffen zijn en dus een belangrijke bijdrage aan een gezonde voeding leveren. Maar wat is er waar van deze beloftes?


Afl. 7 Beetweters: frieten ongezonder dan gedacht

Fritten, pizza, koffiekoeken en koffiebonen maken deel uit van onze dagelijkse voeding. Helaas schuilt er gevaar in verbande koolhydraten. We willen je waarschuwen voor een confronterende aflevering.


Afl. 6 Beetweters: intermittend fasting

Intermittend fasting is de nieuwe hype maar wat betekent het? Welke varianten zijn er? Hoe weet je welke versie het best bij je past en welk effect heeft het op jouw lichaam?


Afl. 7 Podvol Geluk: Esther Jacobs

Esther Jacobs (NL) wordt in haar zoektocht naar geluk ook wel de ‘No excuses lady’ genoemd. Waar een wil is, is een weg en dat heeft ze ruim bewezen. Haar persoonlijke mindset deed haar ondertussen uitgroeien tot een internationaal (TEDx) spreker en uitgever van een 30-tal boeken. Zonder budget zamelde ze miljoenen Euro's in voor goede doelen, waarvoor ze uiteindelijk tot ‘ridder in de orde van Oranje Nassau’ werd benoemd. Na haar deelname aan “Expeditie Robinson” heeft ze in meer dan 100 landen gewerkt, gewoond en gereisd om haar mooiste bezit, nl. vrijheid, te blijven omarmen.


Afl. 6 Podvol Geluk: Stefan Everts

Tienvoudig wereldkampioen Stefan Everts heeft in de motorcross de hoogst mogelijke vorm van geluk mogen ervaren. Echter, na een besmetting met malaria heeft zijn leven aan een zijden draadje gehangen en zoekt hij zijn weg op een nieuw levenspad in een lichaam dat niet meer hetzelfde is maar met een ijzersterke moraal dat eigen is aan deze topsporter. Hoe ga je daar als mens mee om? Hoe creëer je nieuwe dromen? Hoe blijf je gelukkig teren op het succes van weleer?


Afl. 5 Podvol Geluk: geluksprofessor Ruut Veenhoven

Ruut Veenhoven voert al meer dan 50 jaar onderzoek naar geluk. Wie is beter geschikt dan deze man om een wetenschappelijk gefundeerde mening te geven over wat geluk precies is, hoe we het kunnen nastreven en hoe we er best mee om kunnen gaan. Een enorm boeiend gesprek met de geluksprofessor van de Lage Landen.


Afl. 4 Podvol Geluk: Leen Dendievel

Leen Dendievel is vooral bekend als actrice maar de laatste jaren ook als auteur. In "Brief aan mijn kind" geeft een vader onmisbare levenslessen door aan zijn kinderen, lessen die tot in de kern gaan. We graven in dit interview in de levenswijsheden van Leen, op zoek naar haar definitie van geluk.


Afl. 3 Podvol Geluk: Steven Goegebeur

Steven Goegebeur is niet alleen een stand-up comedian pur sang, hij is een creatieve duizendpoot met een peperkoeken hart. Met het publiek dat zijn polsslag stuwt, jaagt hij geluk achterna. Vol durf en ruwe eerlijkheid maar bovenal met een heerlijke saus humor.


Afl. 5 Beetweters: vezels en darmbacteriën

Wat is de link tussen vezels en darmbacteriën? Wat leren de recentste onderzoeken ons over het effect van duizenden aanwezige bacteriën in onze darmen? Welke problemen vinden daar hun oorsprong?


Afl. 4 Beetweters: eiwitten (speedcursus)

Eiwitten zijn een bouwstof voor je lichaam. Al je weefsels bestaan uit eiwitten. Ze vormen de legoblokjes voor je spieren, huid, nagels en je organen. Ook zijn eiwitten cruciaal voor jouw immuunsysteem, hormoonhuishouding, stofwisseling en prikkeloverdracht in je hersenen.


Afl. 3 Beetweters: vetten (speedcursus)

Wat zijn vetten? Is het vet in ons voedsel hetzelfde dan het vet in ons lichaam? Hebben we vetten nodig voor een gebalanceerde voeding en waarom? Deze aflevering is een speedcursus over vetten en het belang er van.


Afl. 2 Podvol Geluk: Leo Bormans

De auteur van 'The World Book of Happiness' vat jarenlang onderzoek en persoonlijke bevindingen samen in een bevlogen gesprek. Bormans schetst de krijtlijnen van geluk en plaatst ze in een globale context. Een eye-opener voor iedereen die op zoek is naar geluk of wil stil staan bij wat geluksgeleving is. En misschien zijn we wel gelukkiger dan we denken...


Afl. 1 Podvol Geluk: Kristel Van Craen

De muzikale wereld lag aan de voeten van Kristel Van Crean tot een medisch noodlot toesloeg. Wat doe je als je grote droom aan diggelen slaat?


Afl. 2 Beetweters: Koolhydraten (speedcursus)

Wat zijn koolhydraten? Wat is het verschil tussen suiker, suikers en koolhydraten? Hebben we het allemaal nodig in een gebalanceerde voeding? Deze aflevering is een speedcursus over koolhydraten en het belang er van.


Afl. 1 Beetweters: De basis van de basis

Wat is gezonde voeding? Voormalig prof-wielrenner Sven De Weerdt schoolde zich om tot expert ter zake en zal ons leiden doorheen deze boeiende zoektocht.