Afl. 5 Podvol Geluk: geluksprofessor Ruut Veenhoven

Ruut Veenhoven voert al meer dan 50 jaar onderzoek naar geluk. Wie is beter geschikt dan deze man om een wetenschappelijk gefundeerde mening te geven over wat geluk precies is, hoe we het kunnen nastreven en hoe we er best mee om kunnen gaan. Een enorm boeiend gesprek met de geluksprofessor van de Lage Landen.


Afl. 4 Podvol Geluk: Leen Dendievel

Leen Dendievel is vooral bekend als actrice maar de laatste jaren ook als auteur. In "Brief aan mijn kind" geeft een vader onmisbare levenslessen door aan zijn kinderen, lessen die tot in de kern gaan. We graven in dit interview in de levenswijsheden van Leen, op zoek naar haar definitie van geluk.


Afl. 3 Podvol Geluk: Steven Goegebeur

Steven Goegebeur is niet alleen een stand-up comedian pur sang, hij is een creatieve duizendpoot met een peperkoeken hart. Met het publiek dat zijn polsslag stuwt, jaagt hij geluk achterna. Vol durf en ruwe eerlijkheid maar bovenal met een heerlijke saus humor.


Afl. 5 Beetweters: vezels en darmbacteriën

Wat is de link tussen vezels en darmbacteriën? Wat leren de recentste onderzoeken ons over het effect van duizenden aanwezige bacteriën in onze darmen? Welke problemen vinden daar hun oorsprong?


Afl. 4 Beetweters: eiwitten (speedcursus)

Eiwitten zijn een bouwstof voor je lichaam. Al je weefsels bestaan uit eiwitten. Ze vormen de legoblokjes voor je spieren, huid, nagels en je organen. Ook zijn eiwitten cruciaal voor jouw immuunsysteem, hormoonhuishouding, stofwisseling en prikkeloverdracht in je hersenen.


Afl. 3 Beetweters: vetten (speedcursus)

Wat zijn vetten? Is het vet in ons voedsel hetzelfde dan het vet in ons lichaam? Hebben we vetten nodig voor een gebalanceerde voeding en waarom? Deze aflevering is een speedcursus over vetten en het belang er van.


Afl. 2 Podvol Geluk: Leo Bormans

De auteur van 'The World Book of Happiness' vat jarenlang onderzoek en persoonlijke bevindingen samen in een bevlogen gesprek. Bormans schetst de krijtlijnen van geluk en plaatst ze in een globale context. Een eye-opener voor iedereen die op zoek is naar geluk of wil stil staan bij wat geluksgeleving is. En misschien zijn we wel gelukkiger dan we denken...


Afl. 1 Podvol Geluk: Kristel Van Craen

De muzikale wereld lag aan de voeten van Kristel Van Crean tot een medisch noodlot toesloeg. Wat doe je als je grote droom aan diggelen slaat?


Afl. 2 Beetweters: Koolhydraten (speedcursus)

Wat zijn koolhydraten? Wat is het verschil tussen suiker, suikers en koolhydraten? Hebben we het allemaal nodig in een gebalanceerde voeding? Deze aflevering is een speedcursus over koolhydraten en het belang er van.


Afl. 1 Beetweters: De basis van de basis

Wat is gezonde voeding? Voormalig prof-wielrenner Sven De Weerdt schoolde zich om tot expert ter zake en zal ons leiden doorheen deze boeiende zoektocht.