Test je persoonlijkheid

Als loopbaancoach probeer ik zoveel mogelijk in te zoomen op de persoon die voor me zit. Vragen zoals: “Wie ben je echt? Wat is jouw levensdoel? Waar word jij helemaal gelukkig van?” komen aan bod omdat het zo belangrijk is om daar te durven bij stilstaan. Ik schrik er soms van hoe weinig nog gedroomd wordt in het denkkader van een loopbaan.

Jouw persoonlijkheidstype
Uiteraard hoef je niet meteen een jobcoach onder de arm te nemen om alle antwoorden op deze vragen te vinden. Je kunt dit ook online al eens uittesten via www.16personalities.com. Een breed aantal vragen leiden je naar een persoonlijkheidstype die jou omschrijft.
Aarzel niet om jouw type toe te voegen aan jouw CV. Een groot aantal HR-managers of CEO’s is vertrouwd met de persoonlijkheidstypes en het zou het sollicitatiegesprek op gang kunnen brengen. Het resultaat kan je ook inspireren om jouw motivatiebrief inhoudelijk te vullen.

Mijn profiel
Als nieuw lid van het Ylia loopbaanteam, stel ik me graag aan jou voor aan de hand van dezelfde persoonlijkheidsanalyse want ik herken me er helemaal in. Ik word omschreven als een Protagonist (ENFJ-A / ENFJ-T)
In’t kort: ik probeer mensen te raken en laat makkelijk een hart spreken of angsten benoemen. Mijn enthousiasme kan vreugde en vrijheid opwekken.
Ik ben geïntrigeerd door mensen vol passie en charisma. Maar ik probeer vooral diepgaand contact te maken en anderen te inspireren om goed te doen. Mijn parttime job als leerkracht voor studenten in het deeltijds onderwijs is daar een voorbeeld van. Ik haal trots en vreugde uit het begeleiden van anderen om zichzelf te verbeteren. Oppervlakkigheid is niet aan mij besteed.
Ik ben dan ook niet bang om op te staan en te spreken wanneer ik het gevoel heb dat er iets moet worden gezegd. Communiceren met anderen voelt voor mij natuurlijk en eenvoudig en ik kan vertrouwen op een sterke intuïtie. Ik help mensen hun doel te bereiken, of het nu door middel van feiten en logica of rauwe emotie is. ‘Eerlijk zijn met jezelf’ en ‘niet bij de pakken blijven zitten’ zijn mijn sterkste leuzen.